MARIA 

JACOBS

MÚSICA

 
 

VIDEOS

BIOGRAFIA

Cantautora vallenca de 21 anys. Mare catalana, pare belga. 

De ben petita va començar classes de piano, després la guitarra, l'acordió i l'orgue. 

 

Als 12 anys juntament amb el seu amic Jordi Vives, va crear el grup musical juvenil Els Pessigolles, on ella s’encarregava de la direcció musical. El grup va durar fins l’any 2017.

 

Als 13 anys comença a composar cançons que finalment les recopila en el seu primer CD anomenat 7teen Secrets, presentat l’any 2017. El disc fou produit per Xavier Llorach amb 10 temes i un bonus track.

 

Entre els temes d’aquest primer disc, té un dedicat a la mare en català LA MILLOR ESTRELLA i també en anglès, un al planeta terra en anglès BETTER THAN YOUR BRAIN, i un dedicat a les persones que tenen alguna malaltia o discapacitat, SENZILLAMENT T'ESTIMO, que el videoclip està gravat al centre de paràlisi cerebral tarragoní La Muntanyeta.

En català té altres temes propis com HI TORNO, JA NO HI ETS, FINS A LA FI (en el qual hi col.labora en veu masculina el cantant de Buhos, Guillem Solé)

Ha fet vàries presentacions d’aquest primer disc: a Enderrock TV Barcelona, al Canal Reus TV, Tac12 TV, al festival Acústica de Figueres...

 

El passat 8 de novembre 2019 surt a la llum el seu segon disc, anomenat Invisible. Segons la compositora, el títol del disc ve de la idea que “ Hi ha moltes coses importants a la vida que són invisibles, sentiments, per exemple. No es veuen però són essencials a la vida.”

Aquest segon disc ha estat produit per Marc Martin, gravat a l'Estudi La Vall i està emmarcat dintre un estil pop-country . Compta amb un repartiment de músics on hi ha Ramon Montardit al baix, Toni Mateos a les bateries, Jean-Paul Dupeyron a les guitarres i pedal steel, i Alberto González als pianos i teclats. Aquest disc conté 4 temes en anglès i 7 en català,  i en alguns d’ells hi creix l’anhel de millorar temes socials, com la importància de la dignificació de la dona (“Li és igual”) i un altre posant èmfasi en la superació tocant el tòpic del bullying (“Ets més fort”). "A l'atzar" és una altra cançó que ha estat escollida en un capítol de la sèrie de TV3 "Com si fos ahir".

Han estat nominats a dues categories dels Premis Enderrock 2020. 

 

Aquest és l'enllaç de Spotify on podeu escoltar el segon disc: https://open.spotify.com/album/2SCLa7zELRnwKmN8kyAc7p  

 

 

Entre altres coses, la Maria ha seguit un curs de musicoteràpia enfocat des de la psicologia integradora. El 2017, va posar veu a dues peces composades per Jordi Cartañá, que formen part de la banda sonora de la LLegenda de Sant Jordi a Montblanc. L'una és "Lux omnia vincit" en el moment que floreixen les tres roses a la muralla un cop Sant Jordi ha mort al drac. L'altra és "De princesa a Reina" que sona al final de l'espectacle amb la comitiva. El passat 2019, l’esmentat autor Jordi Cartañá, va publicar el llibre-cd de la Cantata de La Llegenda de Sant Jordi, en el qual ha ampliat la banda musical, i on la Maria Jacobs juntament amb el cantautor Joan Reig  posen veu als temes.  

D’altra banda, també ha posat veu a l'obra de "Lina's Theme" composada per Sergi Planas, acompanyant el treball literari "Between shades of grey" de Ruta Sepetys, als EEUU.

 

Als 17 anys va fer la seva primera ponència al TEDxAmposta, parlant de la importància de la música a la vida de les persones i aquest 2019 ha fet un taller musical al TedxTarragona.  

Dintre el món del teatre ha participat posant música al Cicle de Grans Mestres del Teatre Fortuny de Reus en una obra de teatre, donant veu a la dona. 

Actualment estudia el tercer curs de Fisioteràpia a la URV, que combina amb els seus concerts, porta un petit espai a Ràdio Hit103 parlant de la música, dóna classes de cant a l’escola d’Arts escèniques Martí Guarch i fa tallers de composició musical a escoles amb nens i nenes de primària.

 

En els seus directes va en diferents formats, duet, trio o banda (violí, guitarra, bateria, baix i teclat). Amb la seva banda van guanyar el Premi Joan Trayter de Figueres i van quedar finalistes en el festival Riubombori.

 

Té un canal de Youtube on va publicant les seves versions, directes, i algunes de les pròpies del disc:  https://www.youtube.com/channel/UC9ESoS9tCnERiFds5VqZQAQ  

 

La pàgina de facebook és on publica les actuacions en format solista, duet, trio o amb banda:  https://www.facebook.com/mariajacobs1999/

 

Instragram:

https://www.instagram.com/mariajacobs_official/

PROPERES ACTUACIONS

 
 
 

CONTACTA'M

  • Facebook icono social
  • Icono social Twitter
  • Icono social de Google
  • Icono social de YouTube
  • Icono social Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now